Τι θα γινόταν στη γη αν εξαφανίζονταν όλοι οι άνθρωποι;

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα γινόταν στον πλανήτη μας, αν την άλλη μέρα το πρωί όλοι οι άνθρωποι εξαφανιζόμασταν ξαφνικά; Η ομάδα του #Mind Warehouse το έκανε. Έπιασε χαρτί και μολύβι και προέβλεψε όλα τα γεγονότα που θα ακολουθούσαν στην συνέχεια. Η πρόβλεψη φαίνεται αρκετά εντυπωσιακή:

24 – 48 ώρες μετά
Τα φώτα στις πόλεις θα σβήσουν. Οι πυρηνικοί σταθμοί θα μεταβούν σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Οι ανεμόμυλοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν έως ότου δεν θα έχουν αρκετή λίπανση για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Τα φωτοβολταϊκά θα συνεχίσουν να δουλεύουν μέχρι να είναι πολύ σκονισμένα για να λειτουργήσουν. «Ένα στρώμα σκόνης από 4 γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο μειώνει την ηλιακή μετατροπή ενέργειας κατά 40 τοις εκατό.» αναφέρει ο Δρ. Κ. Mazumder, ειδικός στον τομέα της μελέτης ηλιακής ενέργειας μελέτης. Το ρεύμα θα κοπεί σχεδόν παντού, εκτός και αν τροφοδοτείται από υδροηλεκτρικούς σταθμούς, οι οποίοι θα κερδίσουν περισσότερο χρόνο.

3 ημέρες μετά 
Το μετρό και οι υπόγειοι θα πλημμυρίσουν. Υπάρχουν υπόγειες αντλίες που ενεργοποιούνται από ανθρώπους για να αποτραπεί η εισροή υδάτων στο σύστημα ακόμη και όταν δεν βρέχει καθόλου.

10 ημέρες μετά
Τα κατοικίδια ζώα θα έχουν τα πρώτα προβλήματα. Τα ζώα που είναι κλειδωμένα στα σπίτια θα αρχίσουν να πεθαίνουν από την πείνα ή την αφυδάτωση. Το ίδιο θα συμβεί και σε ζώα σε φάρμες όπως τα κοτόπουλα και οι αγελάδες. Τα ζώα που θα καταφέρουν να ξεφύγουν, θα πρέπει είτε να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν. Τα μικρά σκυλιά και οι γάτες θα είναι τα πρώτα που θα φαγωθούν από τα άλλα ζώα ενώ τα μεγάλα σκυλιά θα δημιουργήσουν αγέλες.

1 μήνα μετά
Πυρηνικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν το νερό για την ψύξη, και αυτό το νερό θα έχει εξατμιστεί, θα προκαλέσουν εκρήξεις μεγαλύτερες από του Τσερνομπίλ και της Φουκουσίμα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατομμυρίων ζώων από καρκίνο. Ωστόσο, ο πλανήτης στην πραγματικότητα θα ανακάμψει από τη μόλυνση αρκετά γρήγορα.

1 έτος μετά
Δορυφόροι και ό, τι άλλο έχουμε στείλει στο διάστημα θα πέσει στη Γη. Θα μοιάζει με βροχή από διάττοντες αστέρες που θα δουν μόνο τα ζώα.

25 χρόνια μετά Οι δρόμοι θα ανακτηθούν από τη βλάστηση που αναπτύσσεται κάτω από το πεζοδρόμιο Τα σκυλιά και οι λύκοι θα έχουν ζευγαρώσει, δημιουργώντας μια νέα γενιά dogwolves. Ο αέρας θα είναι πολύ καθαρότερος Το Λας Βέγκας θα καλυφθεί με άμμο. Βασικά, η φύση θα διεκδικήσει ό, τι έχουμε χτίσει πάνω της.

300 χρόνια μετά
Ο Πύργος του Άιφελ θα καταρρεύσει. Η γέφυρα Golden Gate, θα καταρρεύσει. Κάτι που είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή χάλυβα θα καταρρεύσει, γιατί κανένας άνθρωπος δεν θα είναι γύρω για να συντηρήσει τις δομές από τη διάβρωση. Οι βάλτοι θα επιστρέψουν στις πόλεις και θα φιλοξενούν πολλά πουλιά. Χωρίς τους ανθρώπους, η θαλάσσια ζωή θα επεκτείνει τον πληθυσμό της.

500 χρόνια μετά
Δεν θα υπάρξει κανένα ίχνος των σύγχρονων πόλεων.

10.000 χρόνια μετά
Το μόνο σημάδι της ανθρώπινης ζωής στη Γη θα είναι τα πέτρινα αγάλματα που έχουμε δημιουργήσει, όπως οι Πυραμίδες και το Σινικό Τείχος της Κίνας.

50 εκατομμύρια χρόνια μετά
Το μόνο ίχνος ολόκληρης της ανθρώπινης ύπαρξης μας θα είναι τα πλαστικά μπουκάλια και κομμάτια από σπασμένα γυαλιά.

100 εκατομμύρια χρόνια μετά
Τα πλαστικά μπουκάλια και τα εναπομείναντα κομμάτια γυαλιού τελικά θα εξαφανιστούν.

300 εκατομμύρια χρόνια μετά
Δεν θα υπάρχει κανένα ίχνος μας. Εάν κάποιο άλλο είδος έρθει στον πλανήτη μας, δεν θα μπορέσει να μάθει καν πως ήμασταν κάποτε εκεί.

 

Απίστευτο;

 

Πηγή: www.lifo.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:

Πείτε μας τη γνώμη σας!